Ministar financija Marko Primorac poručio je da Vlada ne oteže s pregovorima sa sindikatima oko povećanja plaća te naglasio da kod mjera pomoći prioritet moraju biti najugroženiji građani.

“Ne predugo i nije da otežemo s tim pregovorima kako bi trošak za državu bio što manji nego je samo pitanje jedne više rekao bih tehničke prirode, ali i uvažavajući sve okolnosti mogućnosti koje su nam na raspolaganju. Svi moraju biti svjesni da država u ovoj krizi neće profitirati, ako nam i ostane sredstava mi ćemo ga prerasporediti prema skupinama koje su najugroženije. I odredit ćemo načine na koji ćemo ih rasporediti”, objašnjava Primorac.

Kako kaže, stigli su praktički do kraja s paketom mjera. “Sada je samo pitanje iznosa, načina isplata tih mjera, razgovaramo o tome da li isplatiti to odjednom ili možda u više rata, dakle, to su te nekakve fine kalibracije . Znamo ikoje će to biti skupine ljudi,, međutim činjenica je da treba te resurse raspodijeliti kroz neko određeno vremensko razdoblje.

Vlada nije odbacila prijedlog povećanja plaća, svjesni smo da će do toga morati doći i ne bježimo od toga, razgovarat ćemo o tome, napravit ćemo određene simulacije, rasporediti rashode kroz nekakav vremenski okvir i bit ćemo uskoro svi puno pametniji po tom pitanju”, poručuje Primorac.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay