ZAGREB, 9. siječnja 2017. (Hina) – Ministarstvo poljoprivrede u ponedjeljak podsjeća da počinju prijave u Registar korisnika prava na povrat plaćene trošarine na bezolovni motorni benzin koji se koristi u ribolovu te poziva ribare na prijavu radi ostvarenja prava na povrat trošarine.

Iz Ministarstva potiču ribare na dostavu zahtjeva za određivanje kvote za bezolovni benzin prema nadležnoj područnoj jedinici Uprave ribarstva Ministarstvo poljoprivrede na temelju kojega se izdaju rješenja o utvrđivanju kvote vlasniku plovila koje udovoljava uvjetima.

Rješenja o utvrđivanju kvote se izdaju do 28. veljače pa iz Ministarstva apeliraju da korisnici svoje zahtjeve podnesu što prije.

Zahtjevu se prilaže 70 kuna državnih biljega ili dokaz o uplati upravne pristojbe u tom iznosu, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Pravo na povrat plaćena trošarine ostvaruje se na temelju Pravilnika o primjeni Zakona o trošarinama što se odnosi na plinsko ulje obojano plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu, ribogojstvu, akvakulturi, te na povrat plaćene trošarine na bezolovni motorni benzin za namjene u ribolovu.

(Hina)