ZAGREB, 16. veljače 2017. (Hina) – Ministarstvo turizma do 15. ožujka ove godine provodi natječaj za sufinanciranje programa i projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu, za što je predvidjelo 1,8 milijuna kuna, doznaje se iz Ministarstva.

Riječ je o programu sufinanciranja koji Ministarstvo provodi zadnjih nekoliko godina, a namijenjen je strukovnim udrugama u turizmu i/ili ugostiteljstvu koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području te djelatnosti i uskladile su svoj statut sa Zakonom o udrugama.

U sklopu tog natječaja Ministarstvo dodjeljuje bespovratna sredstva, pri čemu minimalni iznos zatraženih sredstava po programu/projektu iznosi 50 tisuća kuna, a maksimalni 150 tisuća kuna.

“Cilj natječaja je sufinanciranje programa i projekata strukovnih udruga u ovoj godini usmjerenih na podizanje kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu te jačanje konkurentnosti turističke ponude, pri čemu su prihvatljive aktivnosti stručnog usavršavanja i osposobljavanja”, navodi se u natječaju.

Za prošlu godinu Ministarstvo je po tom programu izdvojilo 2,8 milijuna kuna za 14 projekata i programa strukovnih udruga.

(Hina)