U sklopu tog projekta započeli su i s pilot projektom PortalPay namijenjenom jednostavnom i brzom čitateljskom plaćanju na portalima, blogovima i sličnim online mjestima

Zagrebačka tvrtka Neoinfo razvila je Mobile Payments Gateway, sustav za autoriziranje transakcija i naplatu različitim aplikacijama za mobilna plaćanja, priopćili su u srijedu. U sklopu tog projekta započeli su i s pilot projektom PortalPay namijenjenom jednostavnom i brzom čitateljskom plaćanju na portalima, blogovima i sličnim online mjestima.

Originalno, Mobile Payments Gateway (MPGW) pokrenut je kako bi trgovcima omogućio još jedan kanal naplate na internetu, mobilnom uređaju ili fizičkom prodajnom mjestu, dok je PortalPay razvijen kako bi medijima ponudio dodatni izvor prihoda. Kako navode u priopćenju, čini se da je trenutak za pokretanje dobar, s obzirom da je proteklih mjeseci dio velikih hrvatskih medija proširio svoje poslovne modele ostvarivanjem dodatnih prihoda direktno od čitatelja. Većina se pri tome odlučila za model plaćenog pristupa premium sadržajima, no ima i onih koji su se odlučili za primanje dobrovoljnih priloga čitatelja.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr