S obzirom da postojeći trend ukazuje da bi novi slučajevi zaraženih u SAD-u već u idućim danima mogli pasti ispod 10.000, Wall Street postaje sve optimističniji da je američka ekonomija na putu prema potpunom otvaranju u lipnju ili kroz nekoliko idućih tjedna. A da burzovna dinamika ukazuje na navedeno pisali smo u prošlom članku Kako se investitori na Wall Streetu spremaju za reflaciju i ponovno otvaranje ekonomije.

Ipak, konkretan signal da je Wall Street već proglasio pobjedu nad COVID-19 zarazom može se iščitati iz optimizma investitora povezanim s dionicama kompanija onih industrija koje su bile ozbiljno ugrožene pandemijom. U takve se prvenstveno ubrajaju industrije kruzera, kockarnica, zabavnih parkova, avioprijevoznika te organizatora koncertnih i drugih događaja.

Sve spomenute industrije ovise o kraju pandemije i  potpunom otvaranju ekonomije. Raniji dobici ovih dionica sugeriraju da je Wall Street već proglasio pobjedu nad pandemijom pa ostaje za vidjeti mogu li se dobici nastaviti u slučaju njezinog daljnjeg posustajanja.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay