Svi oni koji žele kupiti automobil uz vrlo izdašan poticaj – za električni automobil i automobil na vodik moći dobiti poticaj do 70.000 kuna.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je jedinstveni javni poziv za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila za građane i tvrtke s nikad većim proračunom od 90 milijuna kuna. Zainteresirani imaju rok od 8 dana da prouče poziv i odaberu vozilo za koje traže poticaj, a prijave se započinju primati 10. lipnja u 8 sati.

Što treba napraviti zainteresirani građanin ili tvrtka kako bi se prijavila na javni poziv za poticaje? Prijavitelj treba odabrati vozilo (popis dostupnih modela po prodajnim mjestima bit će dostupan na webu Fonda), pripremiti obveznu dokumentaciju (popis će biti objavljen u Javnom pozivu) te kontaktirati ili posjetiti prodajno mjesto kako bi na vrijeme dobio sve informacije vezano za kupnju. Putem prodajnog mjesta potrebno je izvršiti “rezervaciju”, koja se ostvarujem unosom obveznih podataka prijavitelja i učitavanjem obvezne dokumentacije u aplikaciju koja će biti dostupna samo ovlaštenim prodavateljima. Uspješna rezervacija rezultira “potvrdom” na kojoj su ispisani uneseni podaci te upute za plaćanje “predujma”. Obvezni minimalni predujam iznosi 7% traženih sredstava Fonda (za fizičke osobe maksimalno 4900 kuna, a za pravne 28.000 kuna).

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay