ZAGREB, 3. siječnja 2017. (Hina) – Mueller trgovina Zagreb i Konzum potpisali su ugovor prema kojem će Mueller preuzeti trgovačko poslovanje drogerijskom robom koje je Konzum obavljao u specijaliziranim prodavaonicama pod brendom Kozmo, izvijestili su u utorak iz Konzuma.

Muelleru će ta suradnja omogućiti daljnje jačanje njegove prisutnosti i pozicije na hrvatskom tržištu, dok će Konzumu osigurati daljnji fokus na ‘core business’, navodi se u priopćenju, u kojem nije navedena vrijednost transakcije.

“U skladu s najavljenom poslovnom strategijom snažnog fokusa na osnovnu djelatnost, donesena je odluka o izlasku Konzuma iz segmenta drogerija. Vjerujem da smo u drogerijskom lancu Mueller pronašli pouzdanog partnera koji će na zadovoljstvo naših potrošača u idućem razdoblju dodatno razvijati drogerije i njihovo poslovanje”, istaknuo je predsjednik Uprave Konzuma Slavko Ledić.

Dodao je i kako će Konzum, kao tržišni lider, u 2017. godini, koja je ujedno i godina obilježavanja Konzumovog 60-tog rođendana, i dalje raditi na ukupnom unapređenju svog poslovanja.

Kozmo, osnovan 2009. godine, danas ima 70 prodajnih mjesta i zapošljava više od 400 djelatnika.

(Hina)