Uplatnice kojima prevaranti žele prevariti privatne iznajmljivače i izvući od njih tristotinjak kuna stigle su i u Primorsko-goransku županiju. Sporne uplatnice pojavile su se još u listopadu kada su stigle na adrese nekih iznajmljivača u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a nakon što su ih prošloga tjedna primili neki istarski iznajmljivači, obavijesti s uplatnicama za takozvani ‘elektronički registar privatnog smještaja’ sada stižu i primorsko-goranskim iznajmljivačima.

Novom listu obratila se čitateljica iz Kastva, navodeći kako su takvu uplatnicu ovih dana dobile njena majka i sestra koje se bave iznajmljivanjem apartmana.

– Do sada nije bilo nikakve naknade, ali kako se stalno uvode nameti, nisu bile previše iznenađene. Budući da upisuju goste elektroničkim putem, uplatnice ne bi bile toliko sumnjive da uplatnicu nisam dobila i ja koja nemam nekretninu za iznajmljivanje, ukazala je čitateljica koja je, dakle, dobila uplatnicu, a da se sama uopće i ne bavi iznajmljivanjem. Navodi dalje kako je na uplatnici uokvireno upozorenje da treba platiti u roku sedam dana. A ukoliko se ne plati u roku sedam dana, privatni iznajmljivač će platiti 600 kuna – ispričala je čitateljica.

– Navedeni su zakonski članci i sve djeluje veoma uvjerljivo. Iste sam pokušala telefonski dobiti, ali javljala se telefonska sekretarica i obavijestila me da se ne mogu javiti zbog prevelikog interesa. Pokušala sam poslati e-mail, ali adresa koju su naveli nije prolazila. Mama i sestra su odmah htjele platiti jer bolje platiti 295 kuna nego 590 kuna, ali nakon mog daljnjeg istraživanja na internetskim stranicama, možete naći da se radi o prevari i da stoji upozorenje da se ne plaća – ukazala je čitateljica.

Uplatnice je poslala tvrtka Privatni smještaj j.d.o.o. registrirana u Zagrebu i to za internetske portale te s temeljnim kapitalom od cijelih 10 kuna. 

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay