Vlasnici agencija za prodaju predviđaju da će se u sljedećoj godini ispuhati balon u sektoru u kojem je Hrvatska postala ‘best buy’ destinacija. U jednom je dijelu taj balon ipak izraženiji.

Hrvatsko tržište nekretnina posljednjih godina je ‘eksplodiralo’ – pojavile su se nove tržišne niše, povećala se potražnja stranaca i naše dijaspore za nekretninama, a tome je pridonijela i inflacija te uvođenje eura i ulazak HR u Schengen, što je dodatno otvorilo tržište.

Kao atraktivna i okolnim zemljama EU-a prometno lako dostupna lokacija, Hrvatska je postala ‘best buy’ destinacija. S obzirom na izniman porast potražnje za nekretninama, normalna reakcija tržišta bila je povećanje cijena (cca. 35 posto u tom razdoblju) i uz navedeno ne treba zanemariti pozitivna ekonomska kretanja u RH, koja bilježi jedan od najvećih porasta BDP-a u EU, ali je pitanje što će biti 2024. na planu cijena i tzv. nekretninskog balona.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pexels.com – Photo by Timur Saglambilek: https://www.pexels.com/photo/white-concrete-building-under-sunny-blue-sky-87223/