Rudarenje kriptovaluta je svakako intenzivan proces koji će vas natjerati da dugo radite sa svojom platformom, kakva god ona bila, i to pri velikim opterećenjima za hardverske komponente. Potrošnja električne energije postaje presudni faktor, a ne samo izravna snaga najbolje grafičke kartice.

Primjerice, RTX 3080 je nevjerojatan GPU, ali ova kartica može potrošiti znatnu količinu električne energije, pa samim time i nije najučinkovitija opcija za rudarenje kriptovalutom. Ako se bavite rudarstvom, bit će vam prikladnije neke od ovih grafičkih kartica.

Općenito govoreći, najbolje isplative rezultate dobit ćete s NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti, iako je i AMD RX 5700 XT i više nego dostojna alternativa, pogotovo ako imate manji budget. Odnosno, ako možete pronaći bilo koji GPU na zalihi. Oba ova GPU-a izvrsno se mogu koriste za rješavanje algoritama kod proizvodnje kriptovaluta i zaradu pasivnog prihoda.

Ovo je kompletna tablica koju prenosima sa portala Kryptex koji prikazuje hash rate i profitabilnost GPU-ova dostupnih na tržištu. Inače ova vam stranica pomaže usporediti GPU-ove i odabrati najbolji GPU za rudarstvo. Mjerila uspješnosti ažurirana su za 2021. godinu, i ažuriraju se svakih sat vremena.

Cijeli članak i podatke za ostale grafičke kartice možete pročitati na: pcchip.hr

Foto: Kryptex