Nepunih tjedan dana je prošlo od pokretanja web-aplikacije www.oglasnik.scst.hr na kojoj najmodavci besplatno mogu oglasiti svoj stan studentskoj populaciji u Splitu, a reakcije studenata i najmodavaca su odlične. Već i letimičan poglwd na stranicu pokazuje da studenti već sada imaju što birati kada je u pitanju ponudu studentskog smještaja za narednu akademsku godinu. Aplikacija koja je postala hit u samo nekoliko dana, nastala je u suradnji Studentskog centra u Splitu te Ureda za studentski standard Sveučilišta u Splitu.

– Jako mi je drago čuti i vidjeti pozitivne reakcije najmodavaca, ali i studenata na ovu jedinstvenu aplikaciju. U situaciji u kojoj se nalazimo, cilj nam je još više pomoći studentima, ali i iznajmljivačima te sam siguran da je ova aplikacija upravo to i uspjela. U prva četiri dana se oglasilo dvadesetak stanova i dobili smo preko 30 studentskih upita što nam jasno govori da su i iznajmljivači i studenti željni novih, jednostavnih i brzih rješenja. S obzirom da aplikacija nudi sve na jednom mjestu i za studente i iznajmljivače vjerujem da će se odličan odaziv i dalje nastaviti – govori nam Ivan Žižić, ravnatelj Studentskog centra u Splitu i jedan od inicijatora ideje.

Njegove riječi potvrđuje i velik broj iznajmljivača koji žele da je njihov stan vidljiv upravo na ovom Oglasniku. To i ne čudi s obzirom da studentski domovi “Bruno Bušić“ i “Franjo Tuđman“ te “Hostel Spinut“ nude nešto više od 1.200 kreveta studentima što je nedovoljno na ukupan broj studenata. Gotovo 800 studenata ostane svake godine bez mjesta u domu, a privatni smještaj je jako teško pronaći s obzirom na činjenicu da su se iznajmljivači mahom okrenuli turizmu i ne vide studente kao dugoročne stanare svojih nekretnina.

Podsjetimo da je za najmodavce oglas na ovom oglasniku besplatan i nema plaćanja provizije agencijama za nekretnine. Plaćanje provizije zaobilaze i studenti uz garanciju da stan neće trebati napustiti u jeku ispitnih rokova. 

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay