Cruising industrija jedan je od najteže pogođenih segmenata turizma, a s obzirom na to da nitko još jasno ne vidi svjetlo na kraju tunela, najpoznatije svjetske kompanije za kružna putovanja krenule su u kresanje troškova od kraja srpnja.

I to kresanje koje predviđa ne samo umirovljenje nego i demontažu odnosno rezanje postojećih kruzera koji su posljednjih tjedana završili u Turskoj ili Italiji, u gradovima Aliağa odnosno Piombino.

Logičan potez

Iako svjetske kompanije nerado izvještavaju o konkretnim brodovima kojima su namijenile smrt u rezalištima, zasad je poznato da su u Aliaği završila tri broda: brodovi Monarch i njegova “sestra” Sovereign kompanije Pullmantur Cruises te Carnival Fantasy tvrtke Carnival Cruises, inače najveće cruising kompanije u svijetu sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama.

Smrt u Piombinu u naredna tri mjeseca dočekat će i kruzer Costa Victoria, također u vlasništvu Carnival Cruisesa kao jedan od prvih brodova koji je osuđen na demontažu kao posljedicu teške koronakrize, pandemije koja, prema pisanju Financial Timesa, Carnival Cruisu mjesečno iz džepa izbija oko milijardu dolara, koliko je potrebno da bi ta kompanija održavala trenutno usidrenu flotu.

Umirovljenje dijela svoje flote najavila je i kompanija Norwegian Cruise Line, iako nije specificirala o kojim je točno brodovima riječ, no američki mediji spekuliraju o više od 20 kruzera kojima će ove godine, zbog pandemije, odzvoniti.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay