Da je život u Dubrovniku, s obzirom na prosječna primanja, (pre)skup, jasno je i turistima, a kamoli ne lokalnima. Zanimljiva je procjena o troškovima života na web-stranici numbeo.com. Po indeksu troškova života, na listi od 261 grada, Dubrovnik je u prvih 50. Dobro, jeftiniji smo od Pariza, Londona, Dublina… ali nismo od Madrida i još 200-njak gradova.

– Primijetila sam da su neke stvari skuplje. Majka sam dviju curica, znate kako pred kraj škole fali zadaća, fali gumica…, da ne govorim o prehrani djece koja moraju jesti raznovrsno. Jest da je nešto ostalo isto, nešto je više, ali su zato primanja manja – kaže nam sugrađanka Radmila Kusalo, koja primjećuje kako je nešto skuplje voće i povrće. Traži način kako uštedjeti:

– Ravnam se po akcijama, nemam drugu opciju. Kako kažu, kunu deset puta prevrneš preko ruke. U blizini mog posla je mjenjačnica novca i zlata, nevjerojatno koliko oni posla imaju. Ljudi su počeli prodavati sve što imaju.

POSTOJE TRIKOVI

Radmila smatra kako dubrovačkoj četveročlanoj obitelji za osnovne životne potrebe trebaju dvije plaće, svaka u visini od barem po sedam tisuća kuna.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay