Skandal s ‘nadziranjem zaposlenika‘ poprimio je takve razmjere da je, primjerice, u SAD-u intervenirala i sama vlada

Deutsche Bank je započela s dosad nezamislivom praksom; svojim zaposlenicima su, naime, počeli instalirati aplikaciju koja nadzire svu njihovu komunikaciju s klijentima. Na ovaj potez vrh banke se odlučio nakon što je izbio skandal unutar bankarskih krugova, a upravo zbog gomile neprimjerenih poruka.

Globalno ne toliko poznata banka German Lender, govore upućeni, traži od svojih zaposlenika da skinu Movius, američku aplikaciju koja omogućava nadređenima da nadzire pozive, poruke, i komunikaciju u WhatsAppu.

Za vrijeme trajanja restriktivnih mjera zbog koronavirusa, Movius je započeo partnerstvo s brojnim telekom tvrtkama kako bi svojim radnicim omogućio rad od kuće. Rad na daljinu je u ovoj industriji specifičan jer zahtijeva mnoge strogo definirane bankarske, pravne i trgovinske procese. Sprint, Blackbarry, Telstra i Telefónica su neki od telekoma koji su se odlučili za ovu aplikaciju tijekom kovid krize.

Ovu aplikaciju su tijekom proteklih godina koristile su i financijske kuće JPMorgan Chase, UBS, Julius Baer, Jefferies and Cantor Fitzgerald.

Što je to točno potaklo banke da počnu nadzirati zaposlenike?

U posljednje vrijeme, naime, sve je više slučajeva neprimjerene, posljedično i nezakonite komunikacije zaposlenika s klijentima banaka. To je rezultiralo istragama koje vrše regulatorna tijela, a brojne su istrage rezultirale uklanjanjem bankara s radnih mjesta.

No, skandal s ‘nadziranjem zaposlenika’ poprimio je takve razmjere da je primjerice u SAD-u intervenirala i sama vlada, koja istražuje što se to događa na Wall Streetu. 

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr