TRŽIŠTE kriptovaluta godinu punu loših vijesti završava na najgori mogući način. 2. studenog je začet slijed događaja koji je doveo do bankrota kriptomjenjačnice FTX, jedne od najvećih na svijetu, a negativni šok tog događaja se prelijeva na ostatak tržišta.

Od trenutka bankrota FTX-a, točnije predaje zahtjeva za bankrotom prema zakonu SAD-a Chapter 11, jedna od najspominjanijih riječi u kriptozajednici je “fallout”. Taj pojam označava širenje negativnih posljedica nekog događaja na aktere koji nisu direktno povezani ili odgovorni za sam događaj.

Propast kriptomjenjačnice FTX se prelijeva preko cijelog tržišta i prijeti njegovom opstanku. Postojanje samih kriptovaluta nije u opasnosti, iako ima onih koji recentne događaje opisuju kao početak kraja, ali mnoge kriptovalute, fondovi i kriptomjenjačnice imaju probleme nakon proglašenja bankrota FTX-a, što ih prisiljava da uvode nepopularne mjere da bi se zaštitili od fallouta. To pak samo produbljuje sumnju i paniku ostalih aktera, produljujući krizu.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay