Smatra kako takvo ekonomsko udruživanje poduzetnika ima značajan potencijal jer članovi tako mogu plaćati povoljnije robe i usluge

S ulogom od 2000 kuna, mikro, mali i srednji poduzetnici te fizičke osobe uskoro će moći postati članovi zadruge koju pokreće Udruga Glas poduzetnika, a očekuju da bi u roku godinu dana mogli imati čak tisuću zadrugara koji će, kako nam kaže predsjednik UGP-a Hrvoje Bujas, sudjelovati u zajedničkim, povoljnijim nabavama usluga i proizvoda.

Smatra kako takvo ekonomsko udruživanje poduzetnika, koje u Hrvatskoj iz njemu neobjašnjivih razloga nije popularno, a na zapadu je uobičajeno, ima značajan potencijal jer članovi tako mogu plaćati povoljnije robe i usluge, ali i nuditi vlastite. Model za koji su se odlučili, kaže nam, preuzeli su od jedne nizozemske zadruge, a „bavit ćemo se svime osim bankarstvom”.

„Kod nas zadruge neki i dalje doživljavaju kao kolhoze ili sovhoze iz vremena socijalizma, a to nema veze”, poručuje Bujas koji to vidi kao način da se između poduzetnika stvore „čvršće spone”.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay