SISAK, 1. veljače 2017. (Hina) – Kreditni projekt Sisački poduzetnik nastavlja se i ove godine, s kreditnim potencijalom od 10 milijuna kuna i očekivanim uključenjem dviju novih banaka, a bude li potrebno angažirat će se dodatna kreditna sredstva, najavila je u srijedu sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Visina subvencije kamata i ove će godine ovisiti o namjeni kredita, pa za kupnju, izgradnju ili uređenje gospodarskih objekata iznosi 4 posto, kupnju nove opreme 3,5 posto, a za financiranje trajnih obrtnih sredstava 2,5 posto kamata.

IKić Baniček je u sklopu projekta Sisački poduzetnik 2016. potpisala ugovore o dodjeli bespovratne subvencije kamata na kredite od po milijun kuna s vlasnicima tvrki Agro Simpa i Nociar, Sašom Simićem i Gordanom Škrinjarić.

Agro Simpa posluje 20 godina i ima 18 trgovina poljoprivrednom opremom, a bavi se i proizvodnjom hrane za pčele i uzgojem pilića. Kredit će koristiti za proširenje proizvodnje i trgovačke mreže.

Nociar, koji se više od dva desetljeća bavi ratarskom proizvodnjom, proizvodnjom sjemenske robe i otkupom žitarica također želi proširiti proizvodnju.

Obje tvrtke najavljuju novo zapošljavanje.

Dosad je obrtnicima i poduzetnicima u sklopu projekta odobreno devet kredita u ukupnom iznosu od 7,6 milijuna kuna, a još dva zahtjeva čekaju na odobrenje.

(Hina)