Ulagači u kriptovalute s velikim ulagačkim pozicijama u značajnim su gubicima, rasprodaja se događa na svim frontovima, a oni spremni na rizik i s vjerom u budućnost tek sada kreću u kupovinu

Veliko “crvenilo” na burzama kriptovaluta nastavlja se. Početkom tjedna cijena bitcoina probila je, prema dolje, granicu od 33 tisuće dolara, što je označilo pad njegove vrijednosti od 50% u odnosu na dosadašnji vrhunac. Nakon toga, bitcoin je potonuo još 20-ak posto, da bi se njime u trenutku nastanka ovog teksta tržilo na razinama ispod 28.000 27.500 27.000 američkih dolara. Pad cijene na tjednoj razini sada je veći od 30% – a to je još i dobro, ako se pogledaju ostale kriptovalute.

Rasprodaja na sve strane

Ethereum je pao za preko 35%, dok su altcoini poput solane, XRP-a, dogecoina i cardana, izgubili i oko 50% u posljednjih tjedan dana. Potop su doživjeli i stablecoini, oni kojima bi vrijednost trebala biti stabilna i usko vezana uz dolar. Tako je jedan od većih, TerraUSD, bilo moguće kupiti i po samo 30 centi, a dolarsko “sidro” popustilo je i kod Tethera, koji je pao za gotovo 3% ispod vrijednosti od jednog američkog dolara.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay