U gotovo pola godine otkako je Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji s Ministarstvom rada predstavio vaučere za obrazovanje odraslih, interes za njima ne jenjava. Naime, kako navode iz HZZ-a, interes polaznika se inicijalno pokazao velikim, a i sama se ponuda obrazovnih programa i pokrivenost svih dijelova Hrvatske i dalje povećava.

Do 13. rujna ove godine zaprimljeno je sveukupno 4198 zahtjeva za vaučere za obrazovne programe zelenih i digitalnih vještina, vrijednima do 10.000 kuna. Od navedenog broja odobreno ih je 3211, a još 987 je u obradi. No, iz HZZ-a napominju da je interes ipak puno veći za stjecanjem digitalnih vještina.

– Od ukupno 4198 predanih zahtjeva za vaučer, njih 3825 se odnosi na digitalne, a 373 na zelene vještine. Također, trenutna ponuda digitalnih naspram zelenih programa koji se sufinanciraju putem vaučera je u omjeru 2:1, odnosno ponuda digitalnih programa i vještina je dvostruko veća od ponude zelenih programa i vještina – kažu u HZZ-u.

Nitko ne želi u modu

Internet marketing i brendiranje privuklo je najviše zainteresiranih polaznika, a odmah nakon toga prema broju prijava slijede programi društveno odgovornoga poslovanja te programiranja u programskim jezicima. Od zelenih vještina najviše polaznika zanima vještina upravljanja viličarom.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay