Uskrs je pred vratima, veliki dio europskih zemalja već od Velikog tjedna (uoči Uskrsa) ima školske praznike, vrijeme je velikog proljetnog “muvinga”, a od putovanja i turizma – ni traga.

Turistički radnici u svakodnevnoj komunikaciji, umjesto o rezervacijama, programima, cijenama i aranžmanima, govore o procijepljenosti, testiranju, COVID putovnicama i bojama koje označavaju razinu epidemiološke situacije u pojedinoj zemlji. I nitko sa sigurnošću ne može reći što će biti sutra i u kojem smjeru će nadolazeći treći val pandemije utjecati na kretanja putnika.

Ta nervoza, neizvjesnost i strah od onoga što donose mjeseci pred nama za sve koji žive od turizma, u posljednje se vrijeme u Hrvatskoj manifestira sve glasnijim zazivanjem velike akcije, promocije, oglašavanja, marketinga na svim razinama, koji bi, navodno, trebali stanje s nikad lošijim rezervacijama popraviti nama u korist. Kao primjeri spominju se Grčka i Turska, koje vrlo agresivno promoviraju svoje adute, organizaciju boravka i olakšice za putovanja i ulazak gostiju ovog ljeta.

Cijeli članak možete pročitati na: turizam24.com

Foto: Pixabay