HOTELSKA grupacija Bluesun za glavnu sezonu ima buking na razini vremena iz 2019. godine, dok svijet nije još ni znao da ga čeka pandemija zbog koje je turizam pretrpio ogromne gubitke.

Uoči 1. svibnja hotelska grupacija Bluesun otvara svoj hotel Berulia s pet zvjezdica u Brelima, a imaju najavu dolazaka oko 250 gostiju, uglavnom domaćih te iz europskih autodestinacija, a posebno ih veseli izvrstan buking za glavnu sezonu.

“Imali smo jednak broj rezervacija za glavnu sezonu kao i u istom tjednu 2019.”

“Od početka travnja zabilježene su dobre brojke i velik interes za glavnu sezonu. Preko vlastitih kanala prodaje i glavnih OTA partnera imali smo jednak broj rezervacija za glavnu sezonu kao i u istom tjednu 2019.”, rekao nam je Stjepko Šošić, direktor upravljanja prihodima Bluesuna.

Navodi kako će sve goste koji su bukirali i ostale Bluesun hotele u Brelima, bez obzira na cjenovni razred, smjestiti u njihov najtraženiji i najluksuzniji hotel, a ostali će se hoteli na destinacijama otvarati postupno, u skladu sa zahtjevima tržišta. Računaju da će to biti krajem svibnja.

Veliki interes za Hrvatsku

Nedavno je pak Europska komisija za putovanja objavila novu listu najpoželjnijih destinacija za putovanje po izboru EU građana, na kojoj je Hrvatska napredovala s 10. na 8. mjesto. “Za svoje sljedeće putovanje Hrvatsku je odabralo 4 posto ispitanika, što je jako dobar rezultat”, navode u Hrvatskoj udruzi turizma, imajući u vidu da najpoželjnija na listi, Španjolska, koja za uspješnu sezonu treba i desetak puta više turista od Hrvatske, bilježi 10.4 posto interesa ispitanika.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay