Dok se trgovinama dopušta rad maksimalno 16 nedjelja u godini, radno vrijeme samoposlužnih aparata najčešće je od 0 do 24 sve dane u tjednu pa su razne namirnice poput jaja, sira, mlijeka i steakova, ipak dostupne stalno. Za očekivati je da će prodaja na aparatima za to vrijeme biti povećana, a pogotovo otkako su trgovine mahom prisljene zatvoriti vrata nedjeljom.

– Definitivno je vidljiv porast prodaje u dane vikenda te svaki dan nakon 19 sati. Mislim da je to djelomično vezano uz zabranu rada nedjeljom, a djelomično i uz radno vrijeme naših kupaca – rekao je Branimir Galović, vlasnik tvrtke Eko Nomad u čijem je vlasništvu samoposlužni aparat za prodaju steakova i ostalih mesnih proizvoda. Njihov steakomat, postavljen krajem prošle godine na zagrebačkoj tržnici Kvatrić, prvi je takav aparat u Hrvatskoj.

S druge strane, samoposlužni aparati koji rade u sklopu trgovine, često imaju isto radno vrijeme kao i ta trgovina. – Naš automat instaliran je u sklopu našeg dućana PET SHOP-a koji inače ne radi nedjeljom, tako da nam je prodaja ostala ista što se tiče volumena – navodi Ženja Moskaljov, vlasnik trgovine Dog&style.

Cijeli članak možete pročitati na: rebuild.lidermedia.hr

Image by Freepik