NEW YORK, 10. veljače 2017. (Hina) – News Corp, medijska kompanija pod kontrolom Ruperta Murdocha poslovala je u zadnjem lanjskom tromjesečju s gubitkom od 219 milijuna dolara,  pod pritiskom “izazovnog okruženja za oglašavanje u tiskanim izdanjima”.

Usporedbe radi,  u istom razdoblju 2015. godine News Corp je poslovao s dobiti od 106 milijuna dolara. Prihodi te kompanije smanjeni su pritom 2,1 posto, na 2,12 milijarde dolara.

Ipak, u spomenutom je razdoblju rastuća potražnja za “točnim i pravodobnim novinarstvom” povećala broj pretplatnika na neke od News Corp izdanja, navodi se u priopćenju iz te kompanije.

Izvršni direktor Robert Thomson izvijestio je da Wall Street Journal sada ima više od 2,1 milijun pretplatnika, a po prvi je put više od 50 posto njih pretplaćeno na digitalni sadržaj.

“Publika žudi za cjelovitošću, to je razlog zašto u ovom tromjesečju mnogi od naših udarnih izdanja bilježe snažan porast broja čitatelja i pretplatnika. I oglašivači trebaju pouzdano okruženje i stvarne rezultate, a ne zbrkanu, zamućenu metriku mnogih digitalnih platformi”, poručio je Thomson.

Grupa je ostvarila snažnu izvedbu u području izdavanja knjiga Harper Collins i svoje digitalne agencije za nekretnine.

“Brza ekspanzija digitalne prodaje nekretnina na dobrom je putu da postane najveća potpora naše profitabilnosti”, istaknuo je Thomson. “Ovaj segment zabilježio je snažno tromjesečje, uz 16-postotni rast prihoda u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, s poboljšanim maržama i robustnim rastom posjetitelja”, dodao je on.

Thompson je kazao da je smanjenje vrijednosti imovine vezane uz poslovanje u australskom novinskom izdavaštvu utjecalo na tromjesečni gubitak.

(Hina)