Rania Kaponi je proteklih godina uglavnom ljetovala na otoku Kosu, tamo živi jedan njen rođak. Ne samo zato jer vjeruje kako nigdje nije tako lijepo kao u njenoj domovini, nego i zato jer tako mora platiti samo trajekt i, kako se priliči; velikodušno sudjelovati u troškovima kod domaćina kad već besplatno može tamo boraviti, piše Deutsche Welle.

Ali kako se ova mlada Atenjanka žali dopisnici postaje Bayerische Rundfunk u Grčkoj Vereni Schälter, ove godine si niti to više ne može priuštiti: “Sve je užasno poskupjelo. Čak i karte za trajekt, da ne govorimo o troškovima za smještaj. Novac koji treba za boravak od samo pet dana, to daleko prelazi moj budžet.”

Samo karta za trajekt, neophodna u toj državi s brojnim otocima je ove godine već tri puta poskupjela. Tako je karta za otok Naksos prošle godine koštala 39,50 eura, sad je već 51,50. Još je gore sa cijenama u hotelima jer turista ima: zašto onda ne bi tražili još više i za sobu i za jelo i piće?

Ono što je tu apsurdno jest da tu najgore prolaze baš domaći turisti, objašnjava za postaju ARD Manolis Tsakalakis iz udruge grčkih ugostitelja.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr