A još više strahuju za budućnost BMW-a, Mercedesa, VW-a…

Nedavno je, primjerice, Europski parlament u sklopu vrlo ambiciozne zelene agende izglasao kako se na teritoriju EU za samo 12 godina više neće moći prodavati automobili s dizel i benzinskim motorima jer u budućnosti vide isključivo ceste s e-vozilima kako bi zaustavili klimatske promjene.

Prvo smo svjedočili gunđanjima menadžera i sindikata europske autoindustrije koji su upozoravali kako ih kratki rokovi zabrane motora s unutrašnjim izgaranjem do 2035. guraju prema investiranju u nove e-tehnologije i istodobnom napuštanju ogromnog fundusa dosadašnjih tehnoloških rješenja na kojima ionako moraju raditi do 2035., ali i nužnom drastičnom smanjivanju broja zaposlenih u europskim tvornicama koje tvore lance dobave autoindustrije.

No, sada su najednom dužnosnici Njemačke i Italije, dvije velike i moćne članice EU, ipak počeli otvoreno napadati ideju Europske komisije da se od 2035. godine zabrane sva vozila s motorima na unutrašnje izgaranje.

Jesu li pod pritiskom dijelova industrije dužnosnici i političari počeli shvaćati da su dijelovi zelenih politika kontradiktorni, preuranjeni ili previše ambiciozni te stoga kontraproduktivni?

Moguće. No, to još ne znači kako ćemo ubrzo gledati potpuni preokret; farbanje zelenih planova nekom drugom bojom. Vjerojatnije su prilagodbe previše radikalnih ili iracionalnih rješenja.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay