Američki proizvođač sportske opreme Nike Inc mogao bi na svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji nadmašiti tradicionalnog diva u segmentu opreme za nogomet i starog konkurenta Adidas.
Među nogometnim reprezentacijama koje su se kvalificirale u četvrtfinale svjetskog prvenstva u Rusiji Nikeov znak resit će dresove Brazila, Francuske, Engleske i Hrvatske.

Vodeći njemački sportski brand Adidas u četvrtfinalu će biti preko dresova reprezentacija Belgije, Rusije i Švedske, dok Urugvaj sponzorira Puma.

Rezultati reprezentacija koje sponzorira Nike predstavljaju veliki uspjeh za američkog proizvođača sportske opreme i njegovih nastojanja da poveća globalnu prodaju tog programa. U fiskalnoj godini 2018. taj je program ostvario prihode nešto veće od dvije milijarde dolara.

„Adidas dominira u europskim nogometnim ligama i u američkoj profesionalno ligi a uspije li Nike osvojiti veći tržišni udio u sportu koji nema tradiciju u SAD-u, to bi mogla biti dobra vijest za cijenu njegovih dionica i za njegov brand”, ističe Jake Dollarhide, izvršni direktor tvrtke Longbow Asset Management,.

Cijeli članak možete pročitati na: seebiz.eu

Foto: Shutterstock