Stjepan Dumančić iz Čeminca u Baranji jedan je od poljoprivrednika koji pokušavaju svoje proizvode direktno prodati kupcima

Voćnjak jabuka Stjepana Dumančića u Čemincu jedna je od najposjećenijih baranjskih lokacija od početka ovog tjedna. Samo u ponedjeljak i utorak, dakle prva dva dana Stjepanove radno-prodajno-turističke akcije, kroz redove njegovih jabuka sorte Gala prošlo je više od 200 ljudi u potrazi za kvalitetnom jabukom po pristupačnoj cijeni i radnim boravkom u prirodi. Ideja, istina, nije nova.

Bilo je već u Hrvatskoj akcija u kojima voćari otvore vrata svojih imanja građanima i omoguće im da si za popularnu cijenu naberu voća koliko im treba. No, u ovo vrijeme, kada svakodnevno na tržnicama i u trgovinama svjedočimo poskupljenju voća i povrća, ovakve akcije dobivaju dodatno na težini. Naš je domaćin građanima i sebi osmislio spajanje ugodnog s korisnim.

– Vidjeli smo objavu da se može doći i nabrati jabuke za tri kune po kilogramu, što je i više nego dvaput jeftinije nego u trgovinama, pa smo odlučili iskoristiti ovu jako dobru priliku. Bilo je super, upoznali smo i druge ljude, baš je bilo zabavno – rekla nam je Tihana Vlajnić iz obližnjeg Bilja te dodala uz osmijeh “vidimo da ima i crvića, što znači da nisu puno tretirane”.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay