Mogućnosti i potrebe utjecaja na korisničko iskustvo donedavno su bile često zanemareni aspekti poslovanja mnogih poduzeća. Većinom je bila riječ o standardnom principu ponude i potražnje uz malo marketinga te pristupačnost i ljubaznost zaposlenika. S digitalnom transformacijom taj se odnos mijenja iz temelja

Pojam digitalne transformacije zna biti podložan neispravnoj interpretaciji i nespretnom tumačenju s obzirom na to da ne postoji jedinstvena definicija koja u potpunosti može objasniti njezin opseg, karakteristike i funkciju. Prije svega, mnogi smatraju da su digitalizacijom nekog segmenta svog poslovanja ujedno proveli i digitalnu transformaciju, ali digitalizacija je samo jedan od aspekata tog sveobuhvatnog procesa. Drugi razlog tomu je što je proces digitalne transformacije krojen prema specifičnim potrebama pojedine organizacije pa se u većini slučajeva ne može jednostavno duplicirati i primijeniti na neku drugu organizaciju.

Bitna razlika

Stoga je, u svrhu kvalitetnijeg razumijevanja tematike, odmah na početku nužno razgraničiti pojmove digitalizacije i digitalne transformacije. Digitalizacija znači zamjenu postojećih analognih poslovnih rješenja digitalnima u svrhu uvođenja digitalnog načina poslovanja, a digitalna transformacija (engl. digital transformation – DX) temeljita je promjena u načinu poslovanja organizacije korištenjem digitalnih tehnologija, s ciljem poboljšanja performansi i brže prilagodbe sve učestalijim i većim promjenama u poslovnom i društvenom okružju.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay