Raste interes u mladoj populaciji koju put u Novsku iz raznih gradova vodi na edukaciju, mentorstvo pa i poduzetništvo u brzorastućoj industriji.

Novi poduzetnici u gaming industriji stasaju u Sisačko-moslavačkoj županiji (SMŽ), šireći se oko okosnice novog razvoja – poduzetničkog inkubatora gaming industrije “PISMO” u Novskoj. Prva je to karika u razvojnom lancu, na koji se nastavlja 70 milijuna eura vrijedan projekt Kampusa gaming industrije koji pripremaju s idejom transformacije gospodarske slike ovog grada, regije te, moguće, i šire.

Stvoren pod kapom SAMORA-e, Razvojne agencije Sisačko-moslavačke Županije, inkubator već “ubire plodove”. Proglašen je najboljim EU projektom u RH za 2020., SAMORA je ponijela titulu najbolje europske razvojne agencije za istu godinu odlukom Europskog udruženja razvojnih agencija, dok njezin direktor Mario Čelan s ponosom ističe rezultate njihovih nastojanja kako napraviti inkubator koji će biti “drukčiji, poseban, prepoznatljiv i zbog kojeg će više mladih ostati u domovini”.

“Tko želi raditi u gaming sektoru, nakon srednje škole ovdje može pohađati edukacije koja traje šest mjeseci.

Ako je riječ o nezaposlenome, tih 6 mjeseci primat će naknadu u visini minimalne hrvatske plaće, uz putne troškove i svakodnevno osam sati u Novskoj učiti izrađivati videoigre. Nakon toga je inkubator na raspolaganju želi li otvori svoju tvrtku”, kaže Čelan.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay