RIJEKA, 31. Kolovoza 2017. (Hina) – Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i nova voditeljica ureda Svjetske banke za Hrvatsku Elisabetta Capannelli u četvrtak su na radnom sastanku razgovarali o dosadašnjoj uspješnoj suradnji te budućim zajedničkim projektima, kao što je potpora u izgradnji novog Znanstveno-tehnologijskog parka na Mlaki.

Obersnel je nakon sastanka izjavio da Grad Rijeka izuzetno dobro i dugo surađuje sa Svjetskom bankom te da se uz stručnu i financijsku potporu Svjetske banke ostvaruje Rijeka Gateway projekt, s ciljem povećanja konkurentnosti riječke luke i izgradnje ceste D 403, koja će povezati zapadni dio luke i gradsku obilaznicu.

Svjetska banka poduprla je i projekt zaštite izvorišta pitke vode kroz izgradnju kanalizacijskog sustava Grobinštine te uređenje Znanstveno-tehnologijskog parka u sklopu kampusa Sveučilišta u Rijeci.

Na sastanku je bilo riječi i o nastavku suradnje na izgradnji novog Znanstveno-tehnologijskog parka na području bivše rafinerije Mlaka, projektu kojeg Grad Rijeka provodi u suradnji s Inom, vlasnikom prostora, i Sveučilištem u Rijeci.

Voditeljica Svjetske banke za Hrvatsku Elisabetta Capannelli podsjetila je kako Svjetska banka više od 17 godina radi s Gradom Rijekom na razvoju riječke luke.

“Lijepo je vidjeti da je sva potpora koju smo pružili za provođenje projekata izgradnje kanalizacijskog sustava, Znanstveno-tehnologijskog parka i riječke luke, zaista učinila razliku u razvoju grada. Svjetska banka priprema novu strategiju za suradnju s Hrvatskom u narednih šest godina i raduje što ćemo imati priliku dati potporu Rijeci i drugim partnerima u provođenju projekata koji će dovesti do urbane regeneracije grada”, kazala je.

(Hina)