Ako očekivani datum uvođenja eura bude 1. siječnja 2023., razdoblje dvojnog iskazivanja trajat će od 5. rujna 2022. do 31. prosinca 2023. Počevši od plaće za kolovoz, ako se plaća isplaćuje 5. rujna 2022. ili poslije, poslodavci su obvezni iznos neto plaće iskazati u dvije valute, u kunama i eurima, uz navođenje fiksnog tečaja konverzije

Zakon o uvođenju eura kao službene valute stupit će na snagu nakon što Vijeće EU objavi odluku o pristupanju Hrvatske eurozoni. Prema temeljnim postavkama Zakona, uvođenje eura temelji se na načelu neprekidnosti svih pravnih instrumenata u kojima je navedena kuna, što podrazumijeva da svi pravni dokumenti u kojima se navodi kuna ostaju na snazi pod istim uvjetima kao da nije bilo promjene državne valute.

Pri tome se iznosi koji su u tim pravnim dokumentima navedeni u kunama smatraju iznosima u eurima preračunato prema fiksnom konverzijskom tečaju koji će Vlada objaviti, kako se očekuje, u srpnju 2022. To se pravilo odnosi i na pravne instrumente u području radnih odnosa: opće i posebne propise, ugovore o radu, kolektivne ugovore, pravilnike o radu i druge interne akte.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay