Anketa koju je HTZ proveo među turističkim zajednicama županija o očekivanim rezultatima za Uskrs pokazuje da bi turistički promet mogao biti bolji od lanjskih 36 tisuća turističkih dolazaka i 140 tisuća noćenja u nekoliko dana oko Uskrsa.

Najoptimističniji na Kvarneru, oko Dubrovnika, Zagorju, dijelu Slavonije i Zagrebu

Među anketiranim županijskim turističkim zajednicama na Jadranu najoptimističniji su Kvarner i Dubrovačko-neretvanska županija, koja ove godine očekuje i znatno bolju zrakoplovnu povezanost tijekom Uskrsa u odnosu na lani. Njihov očekivani rast tijekom Uskrsa prelazi 20 posto.

Slijede Istra i Zadarska županija s očekivanim rastom turističkog prometa za uskrsne blagdane između 16 i 20 posto, Šibensko-kninska i Splitsko-dalmatinska županija očekuju rast do 10 posto, a Ličko-senjska županija rezultate slične prošlogodišnjima.

Nešto suzdržaniji u očekivanjima su na kontinentu te se uglavnom kreću do (očekivanih) 10 posto rasta prometa u odnosu na lanjsko uskrsno razdoblje, pri čemu se izdvajaju Krapinsko-zagorska, Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska županija koje očekuje veći rast, od oko 20 posto.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay