Vlada je na rast cijena goriva reagirala s dvije uredbe kojima je fiksirala maržu trgovaca naftnih derivata na osnovni eurosuper i eurodizel te na plavi dizel, a privremeno je smanjila i trošarine na dizelsko i benzinsko gorivo. 

Na većini benzinskih postaja u Hrvatskoj litra osnovnog benzina eurosuper 95 od utorka se prodaje po 12,36 kuna, što je 17 lipa više nego dan ranije, kada je stajala 12,19 kuna za litru, dok je litra osnovnog eurodizela skuplja za 34 lipe, a više su i cijene premium goriva.

Po podacima s tražilice cijena goriva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te portala cijenegoriva.info, cijena osnovnog eurosupera 95 na benzinskim postajama Ine, Petrola, Croduxa, Tifona i još nekih distributera od utorka iznosi 12,36 kuna.

Još je veći rast cijene  kod osnovnog eurodizela, koji na većini postaja od danas stoji 13,04 kune, dok je dan ranije bio 12,70 kuna.

Portal cijenegoriva.info objavio je da je prosječni spremnik benzina od ponoći skuplji za 8,5 kuna, a dizela za 17 kuna.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay