Ono što je nekada bila platforma za djecu, danas je izraslo u mjesto ravnomjerno raspoređenog sadržaja za publiku svih dobi. Sve veći broj kompanija preuzima aplikaciju i otvara svoje TikTok profile s jednim ciljem: doprijeti do novih generacija koje je danas teško targetirati na bilo koji drugi način.

Možda su vam prva asocijacija kad netko spomene TikTok – plesovi. Ili vam je prva asocijacija na TikTok da je to još jedna društvena mreža za djecu? Kako biste reagirali kad bih vam rekao da je TikTok promijenio način na koji se sadržaj kreira i prati od strane konzumenta?

Facebook fantastično radi svoj posao. Prikupili su toliko podataka da korištenjem plaćenih reklama možemo doprijeti do najsitnijih detalja pojedinaca i tako prikazati svoj proizvod ili uslugu potencijalnom korisniku u svjetlu koje baš on želi vidjeti.

Isto je s Instagramom, u početku se gledao kao aplikacija “za curice” ili mjesto na kojem se objavljuju “neke slike”. Nitko ga nije doživljavao. Danas je Instagram jedan od ključnih marketinških alata gotovo svakog biznisa.

Ali, što je s TikTokom? Kakvu priču on priča i na koji način može služiti kao marketinški alat?

TikTok se pretvorio iz alata samo za zabavu u snažan marketinški alat za biznise. Prije svega, treba poznavati poziciju TikToka u današnjem društvu. Za vrijeme prvog lockdowna demografija se u potpunosti promijenila. Ono što je nekada bila platforma za djecu danas je izraslo u mjesto ravnomjerno raspoređenog sadržaja za publiku svih dobi.

Sve veći broj kompanija preuzima aplikaciju i otvara svoje TikTok profile s jednim ciljem: doprijeti do novih generacija koje je danas teško targetirati na bilo koji drugi način. Nove generacije ne gledaju toliko TV, ne gledaju plakate, ne listaju po portalima, nisu na Facebooku, pa čak su sve manje na Instagramu. Kompanije koje shvaćaju tu poziciju već počinju stvarati svoju zajednicu na TikToku.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay