Na Veliki petak Petar Ninić (34) dobio je pismo Porezne uprave: u njemu je bila obavijest o ovrsi 47 tisuća kuna zbog nenamirenih poreznih obveza od stipendije koju je za MBA studij bio dobio 2014. godine od Poslovne škole Cotrugli.

Radi se o priznatom stručnom poslijediplomskom studiju koji se zasniva na razvoju poslovnih vještina. Stipendija koja je pripala Niniću iznosila je 7500 eura i bila je u protuvrijednosti polovice iznosa školarine. Troškove druge polovice su podijelili on i njegov tadašnji poslodavac – Cedevita. Nakon završenog studija uručena mu je diploma, a stipendist se obvezao sudjelovati u daljnjem razvoju Poslovne škole Cotrugli.

No, dva dana uoči Uskrsa, Ninićeva sjećanja na obrazovanje u Cotrugliju postala su sumornija.

– Kako platiti porez na novac koji nikad nisi niti dobio? Ako bi to itko trebao podmiriti onda je to škola jer se radi o iznosu školarine – govori Ninić za Jutarnji. Dodaje da to nije prvi slučaj da su polaznici poslovne škole bili oporezovani zbog stipendija, a ponašanje te ustanove smatra nemoralnim.

– Iz škole su sve vrijeme naglašavali da Cotrugli dijeli stipendije. Poznati su po tome i uvijek kad ih dodijele to bude dosta popraćeno u medijima, ali prema ovome iz Porezne to uopće nisu stipendije. 

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay