Diplome nisu važne, vještine su važne… Jednako je važno i jedno i drugo… U nekim slučajevima važna je naobrazba i specifično znanje… No ništa od svega toga nije važno ako je samo na ‘papiru‘ i ako osoba koja ima savršen životopis nije spremna na dodatno učenje, ne može se uklopiti u tim te izboriti sa stresom koji agencijski posao nosi sa sobom.

Tako razmišljaju vlasnici i direktori PR agencija kada zapošljavaju nove snage. U komunikacijskim agencijama fluktuacija ljudi vrlo je velika, možda i veća nego u drugim djelatnostima, a postojeći i potencijalni kadar različitih je zanimanja, od prekaljenih stručnjaka do onih koji tek ulaze na tržište rada, odnosno generacije Z, digitalne generacije koja se najbolje od svih snalazi u ulozi influencera.

Također je i sve više onih koji izlaze iz većih sustava i osnivaju agencije, tako da se u novije vrijeme povećava broj one-man-show komunikacijskih agencija. Ipak, nije isto ako klijentu na stol dođe ponuda integrirane komunikacijske agencije s, primjerice, dvadeset stručnjaka koji pokrivaju sve moguće sektore komuniciranja i one-man agencije čiji je potencijal ograničen. Zbog toga se odabir novih kadrova u PR agencijama odvija na sličan način; pod pretpostavkom da su potencijalni zaposlenici kreativni timski igrači željni učenja i usavršavanja, uzimaju i fakultetski obrazovane, ali i one koji nemaju diplomu.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay