Sandra Benčić (ZLB) kaže da je struktura proračuna na prihodnoj strani gotovo ista iz godine u godinu, jer se u Hrvatskoj već 30 godina vodi politika porezne nepravde i ekonomske nejednakosti. Čitav sustav poreza i doprinosa temelji se na oporezivanju neke niže i srednje klase, kaže zastupnica i dodaje da najmanje poreza plaćaju iznajmljivači apartmana.

U trećem satu četvrtka, Hrvatski sabor zaključio je maratonsku raspravu o državnom proračunu za 2023., trajala je više od deset sati i u njoj zastupnici većine i oporbe nisu približili svoja stajališta o tom dokumentu.  Za HDZ je proračun realan i uravnotežen, održiv i odgovoran, za oporbu promašen, ziheraški, lažan, dobar samo za državu i vladu.

Glasanje u utorak

Vladini predstavnici o njima će se izjašnjavati u ponedjeljak, 28. studenoga, a glasati dan kasnije, u utorak, kada bi sabor trebao donijeti proračun za 2023. godinu, sedmi proračun premijera Andreja Plenkovića. Sve izmjene koje sabor prihvati putem amandmana, ne smiju mijenjati predviđeni manjak odnosno višak utvrđen u prijedlogu državnog proračuna.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay