Pozitivni pokazatelji i dobre najave turoperatore obećavaju dobru godinu za hrvatski turizam s ruskog tržišta te se procjenjuje da bi 2018. moglo biti oko 15 posto više gostiju iz Rusije, izvijestili su u utorak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u priopćenju o nastupu na moskovskom turističkom sajmu za poslovnu publiku MITT, koji se održava od 13. do 15. ožujka.

Sajam MITT je najveći B2B turistički događaj u Rusiji, kojega posjeti više od 23.000 posjetitelja. Na sajmu se predstavlja 187 zemalja i regija te više od 1.900 tvrtki.

Uz HTZ kao glavnog izlagača, na sajmu MITT svoju ponudu predstavlja pet suizglagača – Turistička zajednica Grada Zagreba, Nacionalni park Plitvička jezera, Lošinj Hotels & Villas, LifeClass Sv. Martin (Turistička zajednica Međimurske županije i klinika Better Life IQCure) te Atlantis Travel.

“Iako ruski turisti putovanja bukiraju relativno kasno, vesele pozitivni pokazatelji za ovu godinu kao i dobre najave turoperatora. Na osnovu tih informacija vjerujemo da ćemo tijekom 2018. godine doseći željenu brojku od preko 200.000 dolazaka ruskih turista u Hrvatsku”, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr

Foto: Shutterstock