Većina ispitanika koji žive i rade u Hrvatskoj smatraju kako bi se i njima trebala dodijeliti poticajna novčana potpora za ostanak u zemlji.

Online istraživanje provedeno na portalu posao.hr na temu „Hoće li poticajna mjera stimulirati na povratak ili će pak izazvati ogorčenje kod ostalih?“ donosi rezultate u kojima se očituje kako čak 78% ispitanika ne podržava ovu poticajnu mjeru. Svega 2% ispitanika će ova poticajna mjera potaknuti na povratak u Hrvatsku, dok 64% njih smatra kako iznos novčanog poticaja nije dovoljan za donošenje takve životne odluke. Istraživanje je imalo za cilj ispitati kakav je efekt postignut donošenjem odluke o poticajnoj mjeri kod ljudi koji žive i rade izvan Hrvatske te onih koji su ostali u svojoj domovini.

Na pitanje trebaju li po toj logici i radnici koji su ostali u Hrvatskoj dobiti novčanu potporu za ostanak u zemlji, njih 85% odgovorilo je potvrdno. Reakcije ispitanika na ovo pitanje također su bile u skladu s rezultatima istraživanja: „…umjesto da se pomogne ljudima koji su još uvijek tu i rade, da ih se oslobodi dijela poreza i stimulira na ostanak, oni mole one koji su otišli da se vrate…strašno, žalosno, frustrirajuće…“, „…treba nastojati da rad bude dostojno plaćen, kao i to da se davanja smanje….“

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay