ZAGREB, 6. travnja 2017. (Hina) – Hrvatska kozmetička tvrtka Olival proslavila je u četvrtak 23. obljetnicu na tržištu otvorenjem u zapadnom dijelu Zagreba, na 1200 metara četvornih, novoga poslovnog prostora unutar kojeg je i novi proizvodni pogon, u što je uloženo devet milijuna kuna.

Na svečanom otvorenju istaknuto je kako tvrtka očekuje povrat uloženog novca (ROI) u razdoblju od pet do šest godina.

Projekt je subvencioniran financijskim sredstvima Europske unije u iznosu oko dva milijuna kuna.

Tvrtka Olival poslovala je s neto dobiti od dva milijuna kuna, a lani je njezin promet bio 16 milijuna kuna.

Direktor Olivala Marijan Pojatina izrazio je zadovoljstvo stalnim stabilnim rastom i poslovanjem tvrtke.

Naime, Olival ima stalni rast prihoda od 35 posto u posljednje tri godine, a u stalnom je porastu i izvoz. Osim u zemlje regije, uskoro počinje izvoziti u Njemačku, u tijeku je finalna faza pregovora s partnerima s Bliskog istoka i Finske, a u planu je i izvoz u Poljsku i Tursku.

Olival uspješno surađuje s najvećim drogerijskim lancima kao što su DM, Mueller, Bipa i drugi, a u svojem asortimanu ima 103 proizvoda. Do kraja godine ta tvrtka na tržište namjerava plasirati 20 novih proizvoda.

Novi poslovno-proizvodni prostor Olivala ima tri kata. Na prva dva kata smješteni su proizvodni pogon i moderno skladište, a na trećem je “open space”, uredski prostor s laboratorijem. Riječ je o energetski učinkovitoj zgradi s minimalnim utjecajem na onečišćenje okoliša, sva ambalaža se reciklira, a posjeduju i “heat recovery” sustav.

(Hina)