Vodeći NFT marketplace, OpenSea ovog je mjeseca eksplodirao u popularnosti. Prije tri dana stranica je premašila brojku od 3 milijarde dolara u volumenu transakcija na ethereumu samo u kolovozu, po Dune Analyticsu, a prije dva dana postavila je novi dnevni rekord od gotovo 323 milijuna dolara.

To je ogroman uspon u odnosu na srpanj, prethodni rekordni mjesec, u kojem je tržište obradilo relativno mali volumen trgovanja od 325 milijuna dolara. Porast OpenSea došao je usred šire potražnje tržišta za NFT kolekcijama, uključujući kolekcije profilnih slika, generativnih umjetničkih djela i interaktivnih predmete videoigara. Kao što pokazuje novi dnevni rekord, zamah tek treba usporiti.

Međutim, kako se masivni mjesec OpenSea uspoređuje s nedavnim performansama nekih od najpopularnijih internetskih tržišta fizičke robe? Budući da funkcionira na ethereumu, javnom blockchainu, OpenSea podaci stalno se ažuriraju i javno su dostupni, te se može vidjeti kako se volumen gomila u stvarnom vremenu. Nemamo taj luksuz s tradicionalnim tvrtkama kojima se javno trguje, ali možemo pogledati njihova najnovija izvješća o zaradi za uvid u nedavne trendove.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay