OSIJEK, 4. travnja 2017. (Hina) – Na 14. sajmu lova, ribolova i turizma (SALORI) te 21. sajmu automobila i prateće industrije “Motomobil”, koji će se u Osijeku održati od 7. do 9. travnja, predstavit će se oko 110 izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, najavili su u utorak iz tvrtke Osječki sajam.

Direktorica te tvrtke Nada Maglaić rekla je na konferenciji za novinare kako će taj sajam na 5000 metara četvornih zatvorenog i otvorenog prostora biti mjesto okupljanja županijskih lovačkih i ribolovnih saveza i komercijalnih izlagača s programom lova i ribolova te prilika za predstavljanje turističke ponude Osječko-baranjske županije.

Autokuće s osječkog područja predstavit će na sajmu automobile, motore i novitete iz automobilske industrije, najavila je Maglić, dodajući da se ta dva sajma programski i sadržajno nadopunjuju i tako predstavljaju zaokruženu cjelinu.

Predsjednik Hrvatskoga sportsko-ribolovnog saveza Vladimir Sever rekao je kako će se, u suradnji s nekoliko županijskih saveza, na sajmu predstaviti mogućnosti sportskog ribolova, posebice u županijama na tom području.

Sajmove prate i popratni događaji pa će se tako održati natjecanja u ribolovu udicom na plovak i streljačko natjecanje u disciplini letećih meta (trap), zatim okrugli stol o štetnosti kormorana za riblji fond i izložba trofeja divljači u lovnoj 2016./2017. godini, predstavit će se “Priručnik za ocjenjivanje lovačkih trofeja” itd.

(Hina)