NAJBOGATIJI čovjek na svijetu, osnivač Amazona Jeff Bezos, postavio je novi rekord u dnevnoj zaradi povećavši svoje bogatstvo u jednome danu za 13 milijardi dolara. Sada Bezos posjeduje nevjerojatnih 189 milijardi dolara.

Bezos je značajno povećao svoje bogatstvo tijekom pandemije koronavirusa jer su milijuni ljudi koji su zbog covida-19 ostali zarobljeni u svojim kućama posegnuli za uslugama Amazona kako bi naručili hranu, odjevne predmete, knjige ili neke druge artikle za zabavu.

Zarada usred koronakrize

Unatoč tome što je pandemija koronavirusa teško pogodila velik broj kompanija i vjerojatno pokrenula jednu od najvećih gospodarskih kriza od Velike depresije 1930-ih, vrijednost dionica Amazona od početka godine porasla je za 70%. Samo ovoga ponedjeljka njihova je cijena skočila za 8%, na rekordnih 3197 dolara, piše The Guardian.

Bezos, koji je pokrenuo Amazon u svojoj garaži 1994., još uvijek posjeduje 11% udjela u kompaniji, kao i vlasništvo nad tvrtkom koja se bavi svemirskim putovanjima Blue Origin i Washington Postom. 

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay