Marin Bek i Dejan Strbad dio su prodorne generacije mladih tech poduzetnika koji smiono grabe prema globalnoj prepoznatljivosti i svojom inovativnošću skiciraju nove obrise hrvatske biznis scene.

Ali oni su sve samo ne uobičajeni IT biznismeni koji poslovanjem dirigiraju iz ureda, iza kompjuterskog ekrana. Iako njihov startup Ascalia u svojim rješenjima koristi najsuvremenija tehnološka dostignuća, njezini se osnivači na putu do svjetske ekspanzije ne libe ugaziti u blato ili kleknuti u lokvu industrijskog maziva.

Jer, reći će, teren je njihov ekran – prozor u svijet industrijske proizvodnje u kojoj Beka i Strbada mirne duše možemo prozvati „šaptačima strojevima“.

U njihovoj Ascaliji tim od 30-ak eksperata od 2018. godine kreira visokonapredna tehnološka rješenja koja mogu modernizirati čak i pola stoljeća stare pogone, optimizirati najkompleksnije proizvodne procese te klijentima iz industrijske branše osigurati ozbiljne uštede i održivost poslovanja. Ascalia očito zna kako mašinu iz ’80-ih nagovoriti da progovori jezikom Industrije 4.0.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay