Dobili smo prosvjed dostavljača, a onda je vlada izišla s genijalnom idejom – oni će napraviti aplikaciju! Kažu da vlada sad radi svoju aplikaciju, koja će pratiti svaku narudžbu koja ide preko Wolta, Glova, Bolta i ostalih digitalnih platformi.

Ma što bi tu uopće moglo poći pogrešno? Sjećamo se CRO carda, projekta hrvatske turističke kartice i njenog uspjeha. Odnedavno imamo i aplikaciju za praćenje cijena u trgovini – kada ste je ono otvorili i što ste tamo našli? A sada i aplikaciju za rad digitalnih platformi? Kojom će rješavati problem koji su sami izazvali – pretvaranjem nečeg što je dodatna aktivnost u klasičan posao.

Kako bi Hrvati regulirali digitalne platforme?

Kao prvo, ne može se dostava raditi tek tako – treba uvesti neku školu, stručno usavršavanje, barem 300 sati u ovlaštenoj obrazovnoj ustanovi. Nešto što treba dobro platiti kako bi se dobio urudžbirani papir s pečatom i potpisom. Program obrazovanja će dobiti Rođo 1.

Komora platformskih radnika treba biti naravno obvezna, vodit će je Rođo 2, koji će imati lijep ured, kožni naslonjač i tajnicu, a u blizini komore mora biti i restoran – neće valjda naručivati ručak dostavom, pa da uđe u sukob interesa! Komora mora imati i svoj pravilnik, koji će napraviti odvjetničko društvo u kojem radi Rođo 3 jer, naravno, mora biti dobro napravljen i sve regulirati.

Dostavne zone treba urediti nekim pravilnikom da se zna gdje tko vozi i po kojim cijenama – a zone će iscrtati Nećak 1, koji ionako kao profesor geografije nema puno radno vrijeme.

Za različitu vrstu robe treba uvesti dodatne ispite i certifikacije – nije isto, složit ćete se, dostavljati pizzu, pivo i hamburgere. Neka dodatna komorska certifikacija, neke knjižice u koje će se upisivati svi ti dodatni ispiti i, naravno, udarati pečat za svaki. Knjižice može tiskati Nećak 2, a firmu za pečate ima Nećak 3.

Ako želite raditi dostavu zimi na kontinentu, treba vam dodatna certifikacija za zimske uvjete – kako se odjenuti, kako pripremiti bicikl, naravno, još je sve važnije ako vozite motocikl ili automobil. Pri tome dio certifikacije će biti na poligonu, koji će opremiti Stranački kolega 1, a Stranački kolega 2 će biti inspektor koji će sve to nadzirati.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay