Problem je toliko velik, a usudila bih se reći i društveno i ekonomski opasan, da čak i da se provedu predložene predizborne mjere svih političkih stranaka koje se odnose na priuštivost stanovanja – nije izvjesno da bi bio riješen, upozorava komentatorica tportala

Nepriuštivo stanovanje već je dulje vrijeme ne samo hrvatski, već i globalni problem, kojem se za sada ne nazire neko trajno rješenje. No kako Hrvatsku sljedeći tjedan očekuju parlamentarni izbori, a nepriuštivo stanovanje tišti mnogobrojne glasače, političke stranke u svojim programima bile su primorane ponuditi potencijalne mjere za koje smatraju da bi mogle olakšati stambeni život građanima, a ujedno pridobiti njihove glasove.

HDZ predlaže aktivaciju praznih stanova, model subvencioniranog tržišnog najma i prenamjenu neiskorištenih državnih objekata u stambene svrhe. Ujedno je jedina od većih stranaka koja ne spominje mjere porezne politike koje bi mogle povećati priuštivo stanovanje usprkos činjenici da je tijekom dva mandata HDZ-ova vlada učestalo posezala upravo za poreznim reformama.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Image by Avi Chomotovski from Pixabay