Uprava za riječni i pomorski promet donekle je umirila kompanije, prognoziravši u utorak da će vodostaj Rajne idućih dana porasti, prvo u gornjem toku. No, olakšanje će biti kratkog daha jer bi nakon toga vodostaj ponovo trebao pasti, napominje agencija dpa.

Čelnici njemačke industrije oglasili su uzbunu zbog pada vodostaja koji utječe na komercijalni brodski promet na Rajni, upozorivši na moguće zatvaranje pogona.

“Samo je pitanje vremena kada će tvornice kemijske ili industrije čelika morati zatvoriti, mineralna ulja i građevinski materijali više neće stizati na odredišta, a transport velikog i teškog tereta više neće biti moguć”, rekao je u utorak dužnosnik udruge njemačke industrije BDI.

Posljedice bi bila uska grla u opskrbi, smanjenje ili gašenje proizvodnje i prisilni godišnji odmori zaposlenih, kazao je Holger Lösch.

Prebacivanje prijevoza industrijske robe s rijeke na cestu i željeznicu stvorilo bi samo nove probleme budući da željeznička mreža ne funkcionira dobro i da nema dovoljno vozača kamiona, objasnio je zamjenik čelnika udruge njemačke industrije.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay