Iako se čini kako je sve vezano uz turizam u Hrvatskoj za ovu godinu završilo i svode se računi o učinjenom, turistički profesionalci ne spavaju. Ova zima, srećom, za razliku od one prethodne, puna je posla. Rezervacije su, saznajemo u turističkom sektoru, za neke dijelove sezone bolje i za 20 posto od ranijih godina u ovo doba, a najviše se traže kuće za odmor i hoteli sa pet zvjezdica.

Mailovi stižu, telefoni zvone, gosti se raspituju već sada… Poučeni velikom potražnjom proteklog ljeta, turisti su za iduću godinu ipak ubrzali svoju odluku o putovanjima i već rezerviraju svoj termin na Jadranu kako bi bili sigurni da neće ostati bez kreveta. Zato optimizma, ali i opreza među turističkim profesionalcima ne nedostaje.

Jer, i usred „mrtvih“ jesenskih mjeseci, rezervacije polako stižu za 2022. godinu, kalendari zauzetosti objekata se lagano popunjavaju, a svi koji se bave prodajom moraju naći odgovor na pitanje: kako postaviti strategiju prodaje, cijena i rezervacija za 2022. godinu, a ne pogriješiti? Znamo koliko je bilo cjenovnog lutanja proteklog ljeta, naglog spuštanja pa odmah potom bezobraznog podizanja cijena, što nije prošlo nezapaženo kod gostiju.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr