29-GODIŠNJI Patrick Van Negri uspješni je influencer i porijeklom je Puljanin koji danas živi u Miamiju.

“Počeo sam stavljati fotografije na internet da bih pomogao djevojci koja je imala modni blog i prijatelju koji je u Zagrebu bio privatni trener. Stavio sam svoj Instagram profil s privatnog na javni da shvatim kako funkcioniraju socijalne mreže, a onda je vrlo brzo došla prva novčana ponuda za jedan post. Vrlo brzo sam se uvjerio da će to eksplodirati i početi ubijati tradicionalne medije”, rekao je za Glas Istre.

“Tada sam shvatio da će to biti budućnost koja je meni već danas stalni posao i to mi je vrlo važno u životu”, dodao je. Danas ga na Instagramu prati više od 200 tisuća ljudi, a on kaže da se na taj broj pratitelja u SAD-u može zaraditi i oko 95.000 kuna po objavi.

“Hrvatska i Europa, doduše, kasne s Instagram poslovanjem. Budžeti su puno manji. Spektar zarade je u Americi širok. U brojkama to izgleda tako da za jedan post na Instagramu možeš zaraditi i do 15 tisuća dolara ako imaš između 150 i 200 tisuća pratitelja”, priznaje Patrick koji se trenutno nalazi u obiteljskom domu u Puli.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Instagram