Vrijeme masovnog turizma je sigurno iza nas”, smatra Ankica Ćaleta, vlasnica turističke agencije My Luxoria koja pomaže vlasnicima smještajnih objekata, odnosno malim poduzetnicima uspješno raditi ono što vole. Iznajmljivanje kuća za odmor i luksuznih vila trend je koji će se zasigurno i zadržati, smatra Ankica koja je pokrenula projekt Centar za razvoj obiteljskog smještaja i objasnila u kojem smjeru trebaju ići vlasnici smještajnih objekata koji planiraju opstati!

“Autentičnost, jedinstven doživljaj, priroda, kultura, sigurnost, kvaliteta smještajnog objekta i kvaliteta usluge su faktori koji će se tražiti u budućnosti”, kazala je Ankica Ćaleta.

Sljedeći trend koji će se pokrenuti mogla bi biti adaptacija starih apartmana u smještajne jedinice u kojima će gosti uživati u uređenju hotelskog standarda uz naznaku autentičnosti mjesta u kojem borave s velikim naglaskom na usluzi gostoprimstva. Ocjenjivat će se pritom, smatra Ankica, sve – od početne do završne komunikacije, od prezentacije do mirisa smještajnog objekta, od kvalitete madraca do kvalitete sapuna za ruke itd. Vlasnici smještajnih objekata ulagat će više u svoje nekretnine i vještine kako bi obitelji osigurali uspješno poslovanje smještajnog objekta u budućnosti.

Cijeli članak možete pročitati na: turizam24.com

Foto: Pixabay